Privacy- en Cookieverklaring

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 1 maart 2022
DoeppieDee, gevestigd aan de Groningerstraat 116 in De Punt, respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken jouw gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. DoeppieDee zal jouw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van jouw bestelling.

DoeppieDee heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Wij kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de onlineactiviteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige neem dan contact met ons op via webshop@doeppiedee.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

DoeppieDee gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren:

  • Als je een bestelling plaatst, hebben wij jouw voor- en achternaam, e-mailadres en adresgegevens nodig om jouw bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
  • Wij hebben jouw betaalgegevens nodig om de betaling af te handelen.
  • Jouw telefoonnummer om je snel op de hoogte te kunnen brengen bij wijzigingen in jouw bestelling of als we snel extra informatie nodig hebben. Het overgrote deel van de communicatie zal verlopen via e-mail.
  • Jouw IP adres wordt opgeslagen bij jouw bestelling en in logbestanden. Op basis van uw IP adres kunnen we in de logbestanden jouw webshop activiteiten herleiden. De logbestanden gebruiken we bij (technische) problemen om de oorzaak te kunnen achterhalen, of om misbruik op te sporen.
  • Om het winkelen bij DoeppieDee zo aangenaam mogelijk te laten zijn, slaan wij met jouw toestemming jouw persoonlijke gegevens en de gegevens met betrekking tot jouw bestelling en het gebruik van onze diensten op. Hierdoor kunnen wij de website personaliseren. Dit gebeurt alleen wanneer je een account aanmaakt. Jouw winkelwagentje wordt dan bijvoorbeeld bewaard.
  • Wij gebruiken jouw e-mailadres om je te informeren over de ontwikkeling van de website en over speciale aanbiedingen en acties. Dit gebeurt alleen wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Als je hier niet langer prijs op stelt, kun je je uitschrijven op onze website of via e-mail.
  • Gegevens over het gebruik van onze site en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Hoe lang bewaart DoeppieDee persoonsgegevens?

DoeppieDee bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de persoonsgegevens. Wij zijn verplicht om onze administratie 7 jaar te bewaren. Hier vallen onder: De in- en verkoopadministratie, de debiteuren- en crediteurenadministratie, bankafschriften, contracten, overeenkomsten en andere afspraken en alle correspondentie omtrent de gedane bestelling.

DoeppieDee en delen van persoonsgegevens met derden:

DoeppieDee verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met je of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. DoeppieDee blijft verantwoordelijk voor deze verwerking.

Wij delen je gegevens met de volgende partijen:

Pay is onze betaalprovider. Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Pay. Pay verwerkt je naam, adres en woonplaatsgegevens en je betaalgegevens zoals je bankrekening- of creditcardnummer. Pay heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen. Pay behoudt zich het recht voor je gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van je persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Pays dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Pay bewaart je gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

MyParcel is onze verzendpartner. Ook zij hebben een uiterst beveiligd systeem die een verbinding heeft met onze webwinkel. Naam en adresgegevens welke je bij jouw bestelling opgeeft als verzendadres gebruikt het systeem om een verzendlabel te printen (andere gegevens worden niet met MyParcel gedeeld). Vervolgens stuurt het systeem je ook een Track & Trace code naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij jouw bestelling, zodat je op de website van PostNL uw pakketje in de gaten kunt houden. Zie voor meer informatie: MyParcel_Privacyverklaring.pdf

ABN AMRO is de bank waar wij onze bankrekening hebben. Jouw gegevens worden alleen gedeeld als je voor overboeking kiest of op rekening betaald. Dus wanneer je rechtstreeks geld overmaakt naar onze rekening. ABN AMRO gaat zorgvuldig om met jouw gegevens. ABN AMRO heeft adequate technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking. Zie voor meer informatie:  https://www.abnamro.nl/nl/prive/abnamro/privacy/index.html

Feedback Company verwerkt voor ons de review's die wij graag ingevuld zien. Ze gebruiken daarvoor je e-mailadres en naam. Je naam en review worden uiteraard op onze site geplaatst en zijn openbaar. Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je een uitnodiging te sturen, dit is niet zichtbaar.

iZettle is de naam van onze pinautomaat. Deze gebruiken we op markten en als er bij ophalen nog betaald moet worden. iZettle is een PCI-gecertificeerd bedrijf, wat betekent dat ze voldoen aan alle vereisten van de Payment Card Industry Data Security (PCI DSS). Hierdoor kunnen ze een veilig netwerk voor al onze gebruikers verzekeren, gegevens van kaarthouders beschermen en snel reageren bij eventuele onzekere situaties. Zie voor meer informatie: www.izettle.com/nl/privacybeleid

Paypal gebruikt je betalingsgegevens om de betaling uit te voeren. PayPal stelt zich ten doel je klantgegevens te beheren volgens de hoogste veiligheidsstandaarden. Ze maken gebruik van methoden voor computerbeveiliging, zoals firewalls en gegevenscodering, de fysieke toegang tot de gebouwen en bestanden wordt streng gecontroleerd en ze geven alleen toegang tot persoonlijke gegevens aan die werknemers die deze nodig hebben om hun werk te kunnen doen.

Billink zorgt ervoor je bij ons ook achteraf kan betalen. Zij controleren of je in aanmerking komt voor achteraf betalen en regelen de betaling verder met je. Billink verzamelt de hiernavolgende gegevens om dit voor elkaar te krijgen: naam, geslacht, geboortedatum, adres, land, telefoonnummer, email adres, bankrekeningnummer, bedrag van de vordering van de Billink betaalmethode, factuurdatum en vervaldatum van de aankoop via de Billink betaalmethode, geleverde diensten/goederen betreffende de aankoop via de Billink betaalmethode, status van de betaling van vordering van de Billink betaalmethode en het door jou gebruikte IP-adres bij je aankoop met de Billink betaalmethode.

TransIp bv wij maken voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van TransIp bv. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van jou en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. TransIp bv heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons emailverkeer vertrouwelijk.

Dropshipping: er zijn leveranciers die gebruik maken van informatie die wij ze geven. Een aantal producten worden rechtstreeks vanuit de leverancier verzonden. Wij sturen deze leveranciers dan je naam en adresgegevens, zodat zij het kunnen verzenden. Verdere correspondentie verloopt via DoeppieDee. Zie voor meer informatie de privacy policies van deze bedrijven:

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken.

DoeppieDee gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. DoeppieDee gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die je surfgedrag bij houden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij je eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben wij jouw toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Cookies Google Analytics: via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. In het kader van het Privacy-beleid is een verwerkersovereenkomst gesloten met Google. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende weten regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij hebben Google niet toegestaan verkregen gegevens te delen met derden, danwel de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Het laatste octet van het IP-adres is gemaskeerd.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instelling van uw account. Daarnaast heb je het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jouw beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door je genoemde organisatie, te sturen.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar webshop@doeppiedee.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van jouw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. DoeppieDee zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op je verzoek reageren.

DoeppieDee wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dan kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Datalek

Per 1 januari 2016 zijn wij, als webondernemer, verplicht om bij bepaalde datalekken melding te maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zullen wij onze klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een email.

Vragen

Als er vragen of onduidelijkheden zijn over deze Privacy verklaring neem dan gerust contact op met ons. Dit kan via email webshop@doeppiedee.nl.