Toont alle 3 resultaten

Meer over Melissa and Doug

Melissa en Doug is het Amerikaans echtpaar dat een speelgoedmerk opzette in het jaar 1988.
Alle producten werden toen nog intern ontworpen door het Wilton Connecticut Hoofdkantoor. Melissa leidde daar een team van ontwerpers dat houten puzzels, kunst- en handwerkproducten, knuffels en ander educatief kinderspeelgoed maakte.

Het hele idee begon in de garage van de ouders van Doug, in 1988. Hij wilde samen met Melissa speelgoed maken dat uitnodigt om te ontdekken en te ervaren. Het eerste product was een pluchen puzzel. Daarna volgden meer en meer producten en ook het gezin van Melissa en Doug werd uitgebreid met 6 kinderen. Dit werd dan ook hun inspiratie- en testteam.
Tegenwoordig heeft het merk vestigingen in de VS, China en andere landen, met ongeveer 1000 werknemers. De groei is ieder jaar verdubbeld sinds de oprichting, vertelde de New York Times in 2013.

Melissa and Doug is ervan overtuigd dat kinderen door denkbeeldig spel ontdekken, creëren, risico’s nemen en ontdekken wie ze werkelijk zijn. Ze vinden het belangrijk dat de kinderen hun eigen wendingen geven aan speelgoed. Vrij spel, Creativiteit, Verbeelding, Leren en Ontdekken zijn kernwoorden voor Melissa en Doug.

Hun filosofie komt overeen met de aanbeveling van de American Academy of Pediatrics, waarbij ouders de schermtijd (tijd met een laptop, mobiel, iPad of televisie) voor jonge kinderen beperken. Bezige Bijtjezzz staat hier volledig achter. Er moet ruimte komen voor een open einde, eigen invulling en het opwekken van een nieuwsgierigheid. Over stimulatie en een druk en strak schema, kunnen kinderen over het algemeen helemaal niet gebruiken.

Het unieke assortiment van Melissa and Doug shop je eenvoudig en snel bij DoeppieDee!