Resultaat 1–24 van de 92 resultaten wordt getoond

Rollenspellen

Rollenspellen zijn belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Een rollenspel geeft kinderen de ruimte om bepaalde emoties uit te drukken en lokt bepaald gedrag uit. DoeppieDee heeft allerlei artikelen om een rollenspel te stimuleren. Zo bieden wij speelkeukentjes aan om kinderen zich een echte kok te laten voelen, maar ook dokterssetjes, poppenhuizen, spulletjes voor in het huishouden of om winkeltje te spelen.

Jonge kinderen moeten nog heel veel leren over de wereld om hen heen én over zichzelf. Door rollenspellen te spelen oefenen ze met alledaagse situaties. Dat helpt om hun eigen identiteit te ontwikkelen.

Niet voor niets is er in peuter- en kleutergroepen heel veel tijd en ruimte voor fantasiespel en rollenspellen. Er zijn verkleedkleren, er is nepgeld, speeleten en houten keukentjes. Alles wat kinderen nodig hebben om situaties uit het dagelijks leven na te spelen.

Rollenspellen leveren een grote bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Spelend leren via een rollenspel zorgt voor ontwikkeling van het denken, inbeelden, doen alsof, plannen, afvragen, twijfelen, herinneren, raden, hopen, experimenteren, opnieuw doen en verwerken.