Toont alle 17 resultaten

Muziek

U vindt hier tal van mooie houten artikelen om muziek mee te maken. Kijk bijvoorbeeld naar de leuke en rustgevende muziekdoosjes, kleurrijke castagnetten, een vrolijke tamboerijn of zelfs een volledige set.

Al van jongs af aan is het belangrijk om met je kind muziek te maken. Het zingen van een kinderliedje of het afspelen van een muziekdoos heeft namelijk een kalmerend effect op baby’s. Ook is het luisteren naar muziek op jonge leeftijd goed voor de spraak- en taalontwikkeling. Baby’s leren woorden herkennen en krijgen gevoel voor het ritme van een taal.

Kinderen leren hierdoor goed te luisteren. Dus niet in de zin van ‘goed luisteren naar papa of mama’, maar in de zin van echt met je gehoor luisteren. Dit heeft een positief effect op de taalontwikkeling van je kind. Kinderen die regelmatig muziek luisteren maken beter onderscheid tussen klanken en woorden. Dit helpt ze weer bij het praten. Daarnaast zit in liedjes veel regelmaat waardoor het makkelijker is de woorden te onthouden. Het rijmen draagt daar extra aan bij.

Als je baby ouder wordt, en motorisch wat vaardiger, pakt hij alles wat hij kan en probeert daar geluiden mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan slaan op een stoeltje of met een speeltje langs de verwarming lopen. Ook vinden veel kinderen, al vanaf het moment dat ze lopen, het leuk om te dansen, klappen en bewegen op muziek. Al deze handelingen zijn goed voor de motoriek van kinderen.

Muziek zorgt ook voor een goede en ontspannen sfeer. Als je bijvoorbeeld opruimt met je kind, gaat dit zingend vaak veel makkelijker. Heb je meerdere kinderen dan kun je hier heel goed samen van genieten. Het is daarom ook goed voor hun sociale vaardigheden.

Meer effecten van muziek:

  • Kinderen kunnen hun emoties erin kwijt en muziek en helpt ze met hun gevoelens om te gaan. Liedjes bieden troost, rust of maken blij.
  • Muziek bevordert de concentratie van kinderen en het samenwerken.
  • Kinderen krijgen voldoening als ze zien dat anderen genieten van hun ‘optreden’. Dit zorgt voor een positiever zelfbeeld.
  • Kinderen experimenteren met geluid en ritme.
  • Muziek bevordert de creativiteit.