Toont alle 18 resultaten

Motoriek

Speelgoed helpen kinderen en volwassenen bij het stimuleren van de motorische ontwikkeling.

De motoriek kan onderverdeeld worden in grof en fijn. Iedereen begint in zijn leven met grove motoriek. Dit omvat handelingen zoals zwaaien, rollen, maar ook kruipen en lopen. Grove motoriek en coördinatie zijn belangrijk om goed te kunnen bewegen, rennen, fietsen, balanceren, enzovoorts. Onder fijne motoriek valt het gebruik van handen en vooral de vingers, waarmee dingen vastgepakt en gegrepen worden.

Peuters en jonge kinderen houden ervan om de wereld om hen heen te verkennen. Houten speelgoed geeft veel mogelijkheden voor kinderen om deze vaardigheden te oefenen. Bijvoorbeeld houten blokken, kralen en de vorm sorteren geven kinderen de kans om te oefenen met objecten en hen te helpen om de fijne motoriek te ontwikkelen. Houten auto’s, vrachtwagens en trek speelgoed zijn geweldig speelgoed voor de ontwikkeling van grove motoriek. Kinderen zullen veel beweging krijgen, door te duwen en trekken van dit speelgoed, evenals het ontwikkelen van de coördinatie. Kortom actief bezig zijn, kinderen houden hiervan!

In deze categorie vind je veel speelgoed die te maken hebben met balans. Kijk bijvoorbeeld eens naar leuke loopklossen, een balanceerbord of een springtouw. Ook hebben we leuke kleine balansspellen en balspelletjes in ons assortiment. Voor elk wat wils. Ook leuk om uit te delen als cadeau.