Koken en kinderen vermaken: zo doe je dat

05/12/21 - Leestijd: 2 minuten
koken en kinderen vermaken zo doe je dat
  • Laat ze meedoen

Samen koken. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het ís mogelijk. Afhankelijk van de leeftijd van je kind geef je hem of haar een klusje. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de groente. Je zult zien dat je zoon of dochter heerlijk zoet is terwijl jij ondertussen de meest heerlijke lasagne in elkaar flanst.

  • Laat ze koken in hun eigen keukentje

Veel huishoudens hebben naast een keuken voor papa en mama ook een schattig keukentje voor het kind. Zo eentje van hout waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Maak dan ook vooral een deal en spreek met je kind af dat hij of zij in zijn keukentje gaat koken als mama dat ook gaat doen in haar keuken.

  • Verstoppertje spelen

Iedere keer dat je kindje weer even in de keuken komt, kun je hartstikke goed oplossen door te vragen of hij of zij verstoppertje wil spelen met een pop of knuffel. Vraag je kind om even naar een andere kamer te gaan terwijl jij ondertussen zijn of haar lievelingsknuffel verstopt. Tip: zoek een beetje een goeie plek en je kind kan zomaar een paar minuten flink zoet zijn.

  • Zet ze op het aanrecht en vertel wat je doet

Kinderen zijn vaak geïnteresseerder dan veel ouders denken. En dus vinden ze het te gek om te zien waar jij als moeder zijnde nou eigenlijk mee bezig bent. Zet je zoon of dochter dan ook op het aanrecht en vertel stap voor stap wat je precies in de keuken aan het doen bent. Van een uitje snijden tot de lasagne in de oven: het zijn stappen die je kind bijster interessant vindt.


Bericht delen?

Over DoeppieDee

DoeppieDee is altijd op zoek naar hoogwaardig én duurzaam speelgoed voor kinderen. Onze producten worden geselecteerd op kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid. Je vindt bij ons veel verantwoorde merken. Bij DoeppieDee vind je speelgoed voor kinderen vanaf 0 tot ongeveer 12 jaar.

Productcategorieën

De voordelen van

DoeppieDee

Bij DoeppieDee vindt u een groot assortiment aan houten speelgoed en profiteert u van scherpe prijzen.

Geen verzendkosten bij iedere order boven de € 35,-.

Bestellingen vóór 14.00 uur geplaatst worden dezelfde dag verzonden.

Cadeauservice: Wanneer u bij het afronden van de bestelling in het opmerkingenveld aangeeft dat uw bestelling een cadeau is, pakt DoeppieDee deze altijd gratis, zo mooi mogelijk in.

Image