Het perfecte cadeau voor kinderen: een speelkeuken

03/07/22 - Leestijd: 2 minuten
Blog Foto Perfect Cadeau Speelkeuken

Ben je op zoek naar een leuk, leerzaam en duurzaam cadeau voor kinderen? Denk dan ook eens aan een speelkeuken. In dit artikel lees je meer waarom een speelkeuken het perfecte cadeau is.

  • Het is goed voor de ontwikkeling van je kind

Als kinderen ongeveer een jaar of vier oud zijn, vinden ze het leuk om rollenspelletjes te spelen. Samen met mama en papa spelen is voor veel peuters het leukste wat er is. Kinderen leren veel van het nadoen van al je keukenwerkzaamheden. Ook willen ze graag zelf ontdekken en zelf doen. In de ‘grote-mensen-keuken’ is het soms gevaarlijk om dingen zelf te doen, zoals groenten snijden. Een kinderkeuken is hiervoor de uitkomst. En het koken is je eigen keukentje is natuurlijk heel leuk!

Het spelen met een speelkeukentje stimuleert de fantasie en de creativiteit. Vraag bijvoorbeeld om een extra doorbakken biefstuk of een lekker spiegelei op een belegde boterham. Je zult zien dat je kind er veel plezier aan beleeft om de lekkerste maaltijd voor je op tafel te zetten.

  • Spelenderwijs leren over gezond eten

In je keuken kan je keukenprins(es) natuurlijk lekker en gezond eten klaarmaken. Met verschillende soorten groenten en fruit creëer je positieve associaties met gezond eten. Niet alles zullen ze direct lekker vinden, maar is een eerste belangrijke stap. Wanneer je kind spelenderwijs heeft gekookt met groenten zal deze misschien eerder geneigd zijn ook hapje van echte groente nemen. Zo creëer je een win-win situatie.

  • In de speelgoedkeuken horen natuurlijk ook accessoires

Voor papa en mama een lekker kopje koffie zetten, een geroosterd broodje uit de rooster halen of met de keukenmachine deeg maken voor een lekkere taart, het kan allemaal! Wanneer je de keuken aankleedt met verschillende accessoires zijn de mogelijkheden eindeloos. Al het houten keukenspeelgoed is zeer duurzaam en gaat jarenlang mee.

Kijk in onze shop naar de mooiste houten speelgoedkeukentjes, keukenaccessoires en speeleten. Ook hebben wij een leuk assortiment om je eigen winkeltje te maken.


Bericht delen?

Over DoeppieDee

DoeppieDee is altijd op zoek naar hoogwaardig én duurzaam speelgoed voor kinderen. Onze producten worden geselecteerd op kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid. Je vindt bij ons veel verantwoorde merken. Bij DoeppieDee vind je speelgoed voor kinderen vanaf 0 tot ongeveer 12 jaar.

Productcategorieën

De voordelen van

DoeppieDee

Bij DoeppieDee vindt u een groot assortiment aan houten speelgoed en profiteert u van scherpe prijzen.

Geen verzendkosten bij iedere order boven de € 35,-.

Bestellingen vóór 14.00 uur geplaatst worden dezelfde dag verzonden.

Cadeauservice: Wanneer u bij het afronden van de bestelling in het opmerkingenveld aangeeft dat uw bestelling een cadeau is, pakt DoeppieDee deze altijd gratis, zo mooi mogelijk in.

Image