5 redenen om te kiezen voor houten speelgoed

15/11/21 - Leestijd: 3 minuten
Image

Speelgoed; je huis staat er vol mee. Als je de speelgoedkast eens zou bekijken, dan zou je zien dat heel veel speelgoed kwetsbaar is en snel stuk gaat. Ander speelgoed is wel duurzaam en gaat ontzettend lang mee. Speelgoed dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Denk bijvoorbeeld eens aan Playmobil, LEGO of DUPLO. Maar ook houten speelgoed gaat ontzettend lang mee en is zeker duurzaam te noemen. Als je kiest voor houten speelgoed, dan heeft dat nog meer voordelen ten opzichte van plastic speelgoed. In dit artikel geven wij 5 redenen om te kiezen voor houten speelgoed.

Houtenspeelgoed is veilig

Reken eens uit hoeveel uren een kind op een dag met speelgoed speelt. Reken vervolgens eens uit hoeveel dat per week, per maand en per jaar is. Dat zijn flink wat uren. Dan wil je natuurlijk wel dat speelgoed veilig is. Vooral jonge kinderen stoppen speelgoed nog vaak in de mond. Bij het produceren van plastic speelgoed kan het zo zijn dat er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Let bij het kopen van plastic speelgoed op dat deze vrij is van schadelijk stoffen. Bij het produceren van speelgoed van hout komen er geen schadelijke stoffen vrij. Hout is een natuurlijk materiaal en wordt ook behandeld met natuurlijke materialen. Daarmee kan houten speelgoed veiliger zijn. Maar het is sowieso goed om te letten op keurmerken als je speelgoed koopt. Zoals we al schreven stoppen veel jonge kinderen het speelgoed in de mond. Plastic speelgoed bestaat vaker uit kleinere onderdelen dan houten speelgoed. Speelgoed van hout is vaak veel robuuster en daarmee ook een stuk veiliger omdat het simpelweg niet in de mond kan.

Speelgoed van hout is duurzaam

Dit punt is misschien het grootste voordeel. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu is houten speelgoed veel beter. Speelgoed van hout gaat ontzettend lang mee, vaak van generatie op generatie. Het is van goede kwaliteit en onverslijtbaar. En omdat het onverslijtbaar is, belandt het niet zo snel op de afvalberg dan bijvoorbeeld plastic speelgoed en dat is weer beter voor het milieu.

Houten speelgoed is mooi

Houten speelgoed heeft een natuurlijke uitstraling en heeft een zachte en warme sfeer. Het is niet alleen speelgoed, het is ook gewoon een prachtige en decoratieve accessoires passend in elke woon- en slaapkamer. Het staat ook prachtig op bijvoorbeeld een wandplank in de kinderkamer op het moment dat er eventjes niet mee gespeeld wordt.

Tijdloze uitstraling

Speelgoed van hout is niet alleen prachtig, het heeft ook een tijdloze vormgeving. Speelgoed van hout gaat generatie op generatie mee. Wie heeft er niet met een blokkendoos bij (overgroot)oma gespeeld. Of denk eens aan de houten legpuzzels die in menigeen kast nog wel te vinden is. En hoe leuk is het om te zien dat jouw kinderen met speelgoed spelen waar jij zelf vroeger nog mee gespeeld hebt.

Houten speelgoed stimuleert de creativiteit

Wat je bij speelgoed van hout niet zoveel terug ziet komen is batterijen. Dus geen knipperende lampjes en lawaaiige sirenes. Kinderen zullen deze geluidjes er zelf bij moeten bedenken en maken. Dat prikkelt nog meer de fantasie en creativiteit van kinderen.


Bericht delen?

Over DoeppieDee

DoeppieDee is altijd op zoek naar hoogwaardig én duurzaam speelgoed voor kinderen. Onze producten worden geselecteerd op kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid. Je vindt bij ons veel verantwoorde merken. Bij DoeppieDee vind je speelgoed voor kinderen vanaf 0 tot ongeveer 12 jaar.

Productcategorieën

De voordelen van

DoeppieDee

Bij DoeppieDee vindt u een groot assortiment aan houten speelgoed en profiteert u van scherpe prijzen.

Geen verzendkosten bij iedere order boven de € 35,-.

Bestellingen vóór 14.00 uur geplaatst worden dezelfde dag verzonden.

Cadeauservice: Wanneer u bij het afronden van de bestelling in het opmerkingenveld aangeeft dat uw bestelling een cadeau is, pakt DoeppieDee deze altijd gratis, zo mooi mogelijk in.

Image